בעל עסק המבצע עבודה בגובה? מנהל או נאמן בטיחות במפעל מבוצעת בו עבודה בגובה? עליך לדעת שכבעל עסק בו מתבצעת עבודה בגובה, חלה עליך החובה החוקית לספק לעובדיך ציוד מגן. במקרה של עבודה בגובה לציוד המגן יש חשיבות רבה. רמת איכות ותקינות ציוד המגן האישי (צמ"א) בו עובדיך משתמשים, יכולה להיות ההבדל שבין אירוע בטיחות של נפילת עובד, לפגיעה גופנית חמורה או אפילו אירוע מוות בקרב אחד העובדים בעסק שלך.
כאשר אתם בוחרים את ציוד המגן בו תשתמשו בעסק שלכם, חשוב שתדעו מה התקנות המחייבות של משרד העבודה (או תקנים אחרים המחייבים אתכם). תקנות אלה כוללות:
ציוד בלימה – כל עובד בגובה מחויב להשתמש בציוד בלימה (מכשיר הבולם את נפילתו).
בציוד הבלימה חייבת להיות אפשרות להרכיב את נקודת העיגון כך שלא תתאפשר נפילה של יותר מחמישים ס"מ. עליו להכיל סופג אנרגיה אחד לפחות, לאפשר חילוץ עצמי, ולהיות מלווה בהוראות בטיחות בערבית ובעברית.
ציוד לחילוץ עובד שנפל- על כל עסק העוסק בעבודה בגובה, להחזיק ציוד חילוץ בקרבת אזור העבודה, שיאפשר את חילוצו המהיר של העובד במקרה של נפילה וחוסר יכולת לבצע חילוץ עצמי.
התקנות מחייבות את אחזקת ציוד החילוץ במקום שיאפשר חילוץ מהיר לפני שיגרם לעובד נזק בלתי הפיך.
קווי עיגון קבועים - במפעל או אתר בו ישנה עבודה קבועה בגובה, יש ליצור קווי עיגון קבועים.
קווי העיגון הקבועים יותקנו באישור בודק מוסמך, לפי התקן המתאים, הוראות והנחיות היצרן.
בנוסף, כל עובד בגובה, חייב לעבוד עם נעלי בטיחות בעלות סוליות מונעות החלקה, ועם כובע מגן (גם אם אינו רוצה בכך).
מלבד תקנות הבטיחות הכלליות, עליכם להכיר את סכנות הבטיחות הייחודיות לסוג העסק שלכם (לעבודת גלישה דרוש ציוד שונה מעבודה על פיגומים).
לפני בחירת הציוד בדקו אם ציוד המגן עבר בדיקה של מכון התקנים.
כשקונים ציוד יד שנייה, או משתמשים בציוד ישן של העסק, יש לוודא שציוד המגן אינו בלוי, והוא עבר בדיקה, של בודק מוסמך, המאשר את תקינותו בשנה האחרונה.
בעל עסק האחריות על הספקת ציוד מתאים לעובדים מוטלת עליך,
עליך גם מוטלת האחריות שכל העובדים יעברו הכשרות ורענונים מקצועיים תקופתיים בנושא בטיחות בפעילות בגובה.
אנו בשקד הנדסה עוסקים בבטיחות ובטיחות בגובה כבר לחמש עשרה שנה לקריאת חומר נוסף על בטיחות בגובה